BamboomooD, een genot én een plezier om te dragen.


✓ Bamboe Lyocell

De meest natuurvriendelijke manier om bamboevezels te produceren.

Een gesloten kring systeem waar 99,8%  van de stoffen hergebruikt worden na productie van de vezels. De Lyocell bamboevezel is 100% afbreekbaar.

✓ Antibacterieel & Antiallergisch 

100% Natuurlijk groei, geen pesticiden, insecticiden of kunstmest = GEEN ALLERGIEËN
Onze Lyocell bamboevezel behoudt gedurende gans het proces zijn natuurlijke antibacteriële, bacteriostatische en deodoriserende functie. Hierdoor worden huidallergieën verminderd of zelf vermeden.

Geen bacteriën = geen geurtjes

Zweetlucht ontstaat als het zweet uit de zweetklieren in aanraking komt met bacteriën op de huid. De antibacteriële bestanddelen in de stof reduceren deze geurtjes tot een absoluut minimum.

✓ Hoog comfort

BamboomooD heeft enorm veel tijd besteed aan de zoektocht naar een top product met de beste kwaliteit en levensduur. Deze zoektocht heeft er voor gezorgd dat vandaag al onze kledingstukken worden gemaakt uit een ultra zachte stof die enorm comfortabel en luxueus aanvoelt.

✓ Vochtregulerend

Wat opmerkelijk is aan de BamboomooD bamboestof is het vermogen om te ademen. Onze Lyocell bamboevezel is gevuld met verschillende micro-openingen. Die openingen zorgen voor een sterkere vochtopname en ventilatie. Weg met de klamme voeten en “okselvijvers”.

✓ Bestrijdt geur

Door de ongeëvenaarde microstructuur van de Lyocell bamboevezel en de antibacteriële bestanddelen kan onze bamboestof 60% meer zweet absorberen dan katoen en laten verdampen en in record tijd. Dit terwijl de natuurlijke antibacteriële bestanddelen de onaangenaam voetgeurtjes bestrijden en vermijden. Dit maakt ons product uniek op de markt.

✓ Thermo control

De micro-openingen in de Lyocell bamboevezels zorgen dat onze bamboestof ademt.
Dat maakt dat onze BamboomooD stof koel aanvoelt in de zomer en warmte bijhoudt in de winter.

✓ UV beschermend

Lyocell bamboevezel heeft een unieke eigenschap dat 98% van de schadelijke UV stalen filtert. BamboomooD kledingstof is daardoor een natuurlijke huidbeschermer.

 

BAMBOOMOOD EEN GROTE STAP IN DE JUISTE RICHTING

Bamboe is de basis voor het allerbeste textiel. Daarbij is bamboe één van de weinige onuitputtelijke grondstoffen ter wereld. Samen met de andere eigenschappen is bamboe dé duurzaamheidsbelofte van de 21e Eeuw.

  • De bamboeplant groeit werkelijk overal, met name ook op marginale gronden, waar geen andere gewassen kunnen groeien zelfs in eigen land.
  • De bamboeplant heeft weinig tot geen water nodig, wat een enorm verschil is met de dorstige katoenplant. Bamboe is dus één van de antwoorden op de toenemende waterschaarste.
  • Onze bamboeplant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig. De bamboeplant produceert namelijk een stof die ziekten en plagen tegengaat.
  • De bamboeplant groeit snel; hij kan 1 meter per dag groeien.
  • Bamboe biedt ook een antwoord op de toenemende land schaarste. Bamboe levert per hectare tussen de 16.000 tot 30.000 kg aan ruwe grondstof, dat is veel meer dan katoen met slechts 747 kg ruwe grondstof per hectare. Na de oogst herstelt een bamboebos zich snel. Bamboe groeit via een wortelstelsel: herplanting is niet nodig. De wortels van bamboe houden de bodem goed vast en kunnen erosie voorkomen.
  • De bamboeplant absorbeert bovendien ook koolstofdioxide en produceert 30-35% meer zuurstof dan bomen, wat dan weer een antwoord biedt op het toenemende broeikaseffect.