The journey of BamboomooD

BamboomooD reist door 2 verschillende landen en wordt verwerkt door 4 onafhankelijke bedrijven. Zo bekomen we de meest organische bamboestof beschikbaar op de markt.

Een uitdagende zoektocht naar een eerlijk en duurzaam productieproces:

  • Alleen het beste is goed genoeg, dat moto heeft ons gebracht waar we vandaag zijn.
  • Onze bamboe groeit op een volledig private plantage die voldoet aan de internationale organische standaard van OCIA / NOP en is gecertificeerd volgens de milieu- en sociale normen van FSC, FSC100%. (http://www.ocia.org, https://www.dnvgl.com)
  • Hierdoor kunnen wij garanderen dat de bamboeplanten 100% NATUURLIJK zijn en dat er tijdens de groei eveneens geen chemische pesticides noch chemische organische materialen gebruikt worden.

De Lyocell bamboevezels worden omgezet in garen door een hoog beursgenoteerd textielbedrijf en de allerbeste wevers weven deze tot de zachte BamboomooD stof die we vandaag aanbieden.
Het vervaardigen van onze BamboomooD stof is zeer tijdrovend en tevens een zeer duur proces, maar dat betekent wel dat we onze klant zoveel meer kunnen aanbieden!

“Het gaat niet om de vezel, het gaat om de hele levenscyclus van het product.” (Bron: Ecosalon. )

  • BamboomooD kiest voor transparantie, duurzaamheid en kwaliteit.
  • BamboomooD wordt continu getest door onafhankelijke laboratoria en is in het bezit van de nodige certificaten om de eerlijkheid van ons product te vrijwaren.
  • Van zaadje tot stof garanderen wij u een transparant productie proces waarin zowel de mens als de natuur centraal staan.
Bamboe Lyocell: De meest natuurvriendelijke manier om bamboevezels te produceren. 

Een gesloten kring systeem waar 99,8%  van de stoffen die worden gebruikt onder de productie van de vezel gerecycleerd en hergebruikt worden. De Bamboe Lyocell vezel is 100% afbreekbaar. 

Onze BamboomooD kleding is gecertificeerd met het ✓ Oeko-tex Standard 100  label.